Egyedi kések

1. Egyedi vadászkés

4 mm-es Böhler N690 acélból készült egyedi kés. Hosszú, kecses pengéje nem csak vadász-célra teszi alkalmassá. Kivitele és fája miatt is értékes kés, ajándéknak is kiváló.   38.000 – 50.000 Ft, anyagoktól függően

                                                              

2. Ébenfás egyedi kés

Böhler N690 acélból készült, ébenfával nyelezett egyedi kés. Akár vadászkésnek is alkalmas, de 14.5 cm-es pengéje más munkára is alkalmassá teszi. Az egész kés tükrösre polírozott.     39.000 Ft-tól RENDELHETŐ

                                                              

3. Három színű nyelű hosszú kés

Ennek a késnek az egyediségét egyaránt adja a formája, és a nyelezése. Nagy méretű baknija, három színű nyélanyaga látványossá teszi. Habár a formája egyszerű, de harmonikus, nem vadászias, inkább más célokra használható. 440C acéljának leélezése tükrösre polírozott. 33.000 Ft

                                                              

4. Stabilizált bükkfával nyelezett vadászkés

4 mm-es Böhler N690 acélból készült, nagy méretű, egyedi vadászkés. Markosabb ember kezébe való a nyele, hosszú pengéje nem csak vadász célra teszi alkalmassá. Különlegessége a stabilizált bükkfából készült markolata is. Egyedisége, és jól használható volta ajándéknak is kiválóvá teszi.    38.000 Ft

                                                              

5. Nagygöncöl egyedi kés

A Nagygöncöl az egyik csúcsminőségű késem. Habár formája és kivitele nem változik már, néhány vonással egyedivé tehető. Rendelhető, egyedi egyeztetés alapján. Szegecsei a Göncölszekér formáját idézik. Az egész kés tükrösre polírozott. Mérete miatt vadász használatra biztosan nem alkalmas, de ajándéknak épp ezért kiváló! Tokja szintén értékes darab lehet. Méretei: 17 cm-es penge, 13.5 cm-es nyél. Rendelhető hozzá egy, a késre szabott fa doboz, mellyel átadva igazán egyedi ajándékká válik !!! Tokkal dobozzal együtt 48.000 – 65.000 Ft, a felhasznált anyagoktól függően.

                                                              

6. Egyedi ébenfás kés

N690 acélból készült, egyedi kivitelű kés, mely akár vadászkésnek is alkalmas. Nyele makassar ében, és wenge fa kombinációja, habár mindkét fa sötét, mégis harmónikusan illenek egymáshoz. Pengéje 14.5 cm-es, nyele az általános 12 cm-es méret. Ez a forma olyan egyszerű, hogy rendelhető.     35.000 Ft.

                                                              

7. Bivalyszarvas vadászkés

Egyedi kivitelű, de vadászkésnek is megfelelő közepes méretű kés. 3 mm-es 440C acélja tükrösre polírozott, nyele bivalyszarv, agancs, és antilopszarv kombinációja. Magas minőségű marhabőr tokjával, fa dobozban szállítva 33.000 Ft.

                                                              

8. Grenadillfás egyedi kés

Egyedi kivitelű afrikai grenadill fával nyelezett vadászkés, amit szívem szerint, egyedisége miatt  megóvnék a vadász-használattól. Az egész kés tükrösre polírozott, wenge és padouk fa, csőszegecs, benne agancs darab teszi színessé, és egyedivé. Magas minőségben kivitelezett marhabőr tokkal, díszdobozzal együtt 33.000 Ft.

                                                              

9. Stabilizált diófa nyelű vadászkés

Egyedi kivitelű kés, pont ilyen nem készülhet, csak hasonló. Az egész kés tükrösre polírozott, nyele STABILIZÁLT faanyagokból épült fel: ében, padouk és diófa lett stabilizálva. A nyelet csőszegecs, benne agancsdarab díszíti. Magas minőségben kivitelezett tokban, díszdobozzal együtt 29.000 Ft.

                                                              

10. Stabilizált juharfa nyelű vadászkés

Egyedi kivitelű kés, pont ilyen nem készülhet, csak hasonló. Az egész kés tükrösre polírozott, nyele STABILIZÁLT faanyagokból épült fel: ében, padouk és hegyi juharfa lett stabilizálva. A juhar sajátja, hogy az évgyűrűkre merőlegesen selymes sávok vannak, rendkívül széppé téve a fát. A stabilizálás ezt még kiemeli. A nyelet csőszegecs, benne agancsdarab díszíti. Magas minőségben kivitelezett tokban, díszdobozzal együtt 33.000 Ft.

                                                              

11. Stabilizált ébenfás kés

Értékes, egyedi kés született, egyrészt egyedi formája, másrészt a felhasznált, STABILIZÁLT ÉBENFA okán. Bükkfa, és agancsgyűrű teszik érdekessé a nyelet. 16 cm-es pengéje hosszú kecses formát ad a késnek. Magas minőségben kivitelezett tokban, díszdobozban 33.000 Ft.

                                                              

12. Egyedi kés makassarében nyéllel

14 cm-es pengéjével egyedi, hatalmas méretű kés, melyet gyűjtőknek szánok. Az egész kés tükrösre polírozott, nyele makassarében, melyet 3 csőszegecs, és 8 rozsdamentes szegecs rögzít. a csőszegecsekben bivalyszarv betét van. A késhez magas minőségű tok jár. 28.000 Ft

                                                              

13. Fullánk nevű kés

A Fullánk típust nagyon ritkán készítem. Óriási méretű kés, 16-18 cm lehet a pengéje, és igazából semmire sem való …  “csupán” egy egyedi formájú, igazán impozáns darab, amiből soha nem lesz két egyforma. Eddig 8 darab készült, és inkább gyűjtőknek szánom, mintsem használatra. N690 acél, választható nyélanyag … .      60.000 Ft.

                                                              

008-11-P1300280Szépen kivitelezett fa dobozok kaphatók a késekhez,  2.000 – 2.500 Ft-os áron
(a mérettől, és az anyagtól függ az ár). A dobozban átadva a kést igazán exkluzívvá teszi ajándékát!